Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slon africký

15. 4. 2007
The image “http://www.photosilha.cz/_inc/img_nahled.php?image_name=//foto/g_foto_mesice/2006-06.jpg&nahled=170” cannot be displayed, because it contains errors.Slon africký (Loxodonta africana) je najväčší z 3 druhov slonov (niekedy sa nazýva aj savanový slon). Obýva rozličné habitaty od púští po horské dažďové lesy. Má väčšie uši ako slon ázijský a okrem toho nie 1, ale 2 výbežky na konci chobota. Obe pohlavia majú dopredu nasmerované a vyhnuté kly (používajú ich okrem iného na rozrýpavanie pôdy bohatej na minerály (najmä soľ), ktorú potom po&žierajú). Slony africké potrebujú obrovské množstvo potravy (a veľké územie na jej zaobstaranie), takže ich stáda neraz spôsobujú dramatické zmeny prostredia, zvlášť v čase dlhotrvajúceho sucha.

The image “http://www.afrikaonline.cz/image/picture/200511081002_slon_druhy.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.